Huis aan huisactie “Help Korenmolen De Regt aan 250 vrienden” gestart. (1-10-13)

Vanaf 2 oktober heeft ieder huishouden in Nieuw-Lekkerland en Kinderdijk een brief van de Stichting Vrienden van Korenmolen De Regt ontvangen met het verzoek om vriend van de korenmolen te worden en/of een eenmalige donatie te doen om de financiering van de restauratie helemaal rond te krijgen.

U kunt nog steeds vriend worden voor € 15,- per jaar. Hiermee draag uw steentje bij aan de laatste € 3.500,- die nodig is voor de restauratie en de jaarlijkse exploitatie en onderhoud van de molen. We hebben nu …

Read More »

Bekendmaking molenprijs 2013 bij Korenmolen De Regt

Opening molenseizoen 2013 Molen de Regt!

Opening molenseizoen 2013 Molen de Regt!

Op zaterdag 6 april om 11.00 uur is molen de Regt weer open voor bezoekers. De Rotaryclub Kinderdijk zal een cheque overhandigen aan het bestuur van Molen De Regt voor fase 2 van de restauratie, het terugbrengen van kap en wieken. Ook de Voetbal vereniging Nieuw-Lekkerland heeft eind vorig jaar aktie gevoerd en zal een donatie doen aan de molen. Kom langs en kom vooral kijken naar de opbouw van de kap in de loods naast de molen!

Read More »

Molen de Regt wint de molenprijs 2012 van € 50.000,-! (6-11-12)

Deze prijs is uitgeschreven door Stichting De Hollandsche Molen in samenwerking met de Bankgiroloterij. Met deze prijs kunnen we dit jaar al starten met fase twee van de restauratie en binnen 1,5 jaar kap en wieken op onze mooie molen realiseren! De prijs is een publieksprijs en wordt toegekend op basis van de meeste stemmen via internet. Onze molen had ruim 1/3 van alle stemmen en heeft hiermee de prijs in de wacht gesleept!

Filmpje uitreiking molenprijs 2012 aan Korenmolen De Regt

Read More »

Officiële opening molen de Regt!

Op zaterdag 16 april om 10.00 uur wordt Molen De Regt officieel geopend door de heer Van Engelshoven-Huls, gedeputeerde van Bestuurlijke Zaken, Cultuur en Recreatie van de provincie Zuid Holland. Alle vrijwilligers, donateurs en sponsoren hebben inmiddels een uitnodiging ontvangen om deze feestelijke opening bij te wonen. Vanaf zaterdag 23 april is Molen de Regt open voor bezoekers! De komende maanden zal er nog hard worden doorgewerkt door de vrijwilligers om de laatste punten op de i te zetten, maar we willen u nu alvast …

Read More »

Maalstenen de Regt op hun plek!

Op vrijdag 13 augustus 2010 zijn tijdens een feestelijke bijeenkomst de nieuwe maalstenen geplaatst door de Nieuw-Lekkerlandse wethouder Piet Vat en Piet Hoogendoorn, voorzitter van de directie van de Rabobank Alblasserwaard Noord en Oost. Dankzij de volledige sponsoring van beide maalstenen door de Rabobank konden de gebroken en door vocht en vorst onherstelbaar beschadigde maalstenen worden vervangen door nieuwe exemplaren.

Read More »